Gotikinės subkultūros atstovų išvaizda ir papuošalų įvairovė

Kaip atskirti gotikinius papuošalus nuo kitų juvelyrikos tendencijų

Gotikinės subkultūros atstovų išvaizda ir papuošalų įvairovė

Gotikinės kultūros istorija ir jos poveikis madai

Jei paklaustumėte bet kurio žmogaus, kaip atrodo Gotikinės subkultūros atstovai, tikriausiai išgirstumėte tipišką atsakymą – jie dėvi visiškai juodus drabužius, balina savo veidus ir nešioja netradicinius papuošalus, papuoštus kaukolėmis ir vampyrais. Taip, kiekvienas iš mūsų matėme šiuos paslaptingus jaunus žmones, apsirengusius juodai, bet ar šis vaizdas apibrėžia Gotiką apskritai? Tikriausiai nustebsite, bet Gotika yra labai įvairi ir skirtinga. Kai kurie gotikiniai stiliai taip smarkiai skiriasi vienas nuo kito, kad sunku patikėti, jog jie iš tiesų priklauso tai pačiai subkultūrai. Mes nesiruošiame pasakoti apie tai, kas yra gotai ir kuo jie tiki. Vietoje to, kodėl gi nepanirti į nuostabų gotikinių žiedų, pakabukų, karolių ir apyrankių pasaulį ir pabandyti surasti skirtumus bei panašumus tarp įvairių gotikinių stilių? Ar esate pasiruošę? Pradėkime!

Kaip atskirti gotikinius papuošalus nuo kitų juvelyrikos tendencijų

Prieš pradedant detaliau nagrinėti gotikinius stilius, pažvelkime į bruožus, būdingus daugeliui jų atmainų:

Gotikiniai papuošalų stiliai

Dabar laikas atidžiau pažvelgti į gotikinius žiedus. Yra dešimtys gotikinių stilių su unikaliomis savybėmis, simbolika ir mados pojūčiu.

Tie baltais veidais berniukai ir mergaitės, nešiojantys juodus unisex drabužius ir sunkius batus, yra tradiciniai gotai. Jie mėgsta veido ir kūno auskarų vėrimą, pūkuotas šukuosenas, tinklo detales ir odą. Dažnai jie demonstruoja ilgus grandininius karolius su kryžiais ir Ankh arba smailius antkaklius. Jų rankos puošia platūs odos arba grandinės apyrankės. Tradiciniai gotai renkasi klasikinius gotikinius simbolius, tokius kaip rožės, erškėčiai, kaukolės, kryžiai ir pan.

Skirtingai nei tradiciniai gotai, antikiniai gotai demonstruoja kaukių kostiumus: merginos dėvi iki kulkšnies pūstas sukneles, o vaikinai vilki frakus, dvieilius kostiumus, cilindrines skrybėles ir pan. Kalbant apie papuošalus, antikiniai gotai mėgsta delikačius ir sudėtingus nėrinių, aksomo, šifono ir sidabro kūrinius, su masyviais moteriškais pakabukais ir spindinčiais brangakmeniais. Apskritai, šis potipis yra labai moteriškas ir romantiškas.

Dar vienas išskirtinis gotikinių papuošalų stilius yra kibernetinė gotika. Iš tikrųjų, šis stilius diametraliai priešingas antikiniam potipiui. Kibernetiniai gotai įkvėpimo ieško dabartyje ir ateityje, o ne praeityje. Jie, taip sakant, yra skaitmeninės eros gotai. Jie yra pamišę dėl mohawk ir dreadlock šukuosenų, neoninių ir fluorescencinių dirbtinių audinių, taip pat pramoninio stiliaus papuošalų, turinčių vamzdelius, laidus, baterijas, nagų žiedus, spygliuotas pusės veido kaukes, akinius ir pan.

Vampyriniai gotai paveldėjo daug bruožų iš tradicinių gotų. Jie taip pat dievina juodus drabužius ir papuošalus, tačiau jų įvaizdžio pagrindas yra vampyrų simbolika. Gotikinės merginos gali nešioti karstų krepšius, voratinklio karolius su dideliais vorų pakabukais, taip pat žiedus su iltimis ir šikšnosparnių sparnais. Jų veidai gali būti paslėpti po šydu arba jie gali nešiotis saulės skėtį. Dažnai jų juodi drabužiai yra papildyti purpurinėmis, raudonomis ir žaliomis detalėmis.

Tribal gotai derina gotikos dvasią su šamanine ir genčių estetika. Paprastai jie nenaudoja tradicinės gotikos simbolikos, nors kaukolės yra gana populiarios tarp genčių gotų. Jie renkasi masyvius daugiasluoksnius karolius ir pakabukus, dažnai pagamintus iš kontrastingų metalų, įvairių ilgių ir storio. Dažnai genčių gotikinės damos puošia savo galvas sunkiomis galvos apdangalais, panašiais į karūną ir indėnų karo galvos apdangalą vienu metu.

Fetišo gotai renkasi provokuojančius latekso, vinilo, PU, odos ir tinklo drabužius, papildytus atitinkamais papuošalais. Galite matyti šiuos aksesuarus, kaip pavyzdžiui, diržus, korseto diržus, rankogalių apyrankes, veido kaukes, apykakles, ilgus grandininius karolius ir pan. Įdomu tai, kad šiandien mes asocijuojame fetišą tik su seksualine veikla, tačiau originali reikšmė nurodė į kažką magiško, švento ar raganavimo.

Yra daug daugiau gotikinių stilių, tokių kaip vakarietiška, steampunk, lolita, Viktorijos gotika. Kaip suprantate, jų mados pojūtis ir papuošalų pasirinkimai yra skirtingi ir unikalūs.