Kas yra Piercingas? Visas Gidas

Išsamus gidas apie piercingus zprasmingi papuošalai kūnui

Kas yra Piercingas? Visas Gidas

Kas yra piercingas?

Piercingas, dar žinomas kaip pirsingas arba hızma, yra tam tikro tipo papuošalas. Tai kūno puošybos menas, kuris atliekamas odos, po oda esančio riebalų sluoksnio arba kremzlės praduriant įvairaus storio adatomis, vadinamomis angiocath, ir įdedant į pradurtas vietas papuošalus arba adatas. Tokiu būdu įstatyti papuošalai taip pat vadinami pirsingais. Pirsingai dažniausiai naudojami kaip asmeninės išraiškos būdas.

Senovės laikais gentys juos naudojo ceremonijose ir šventėse, tapdami tradicine praktika. Dažniausiai renkamasi nosies ar viršutinės lūpos pirsingus. Naujaisiais laikais daugelis juvelyrinių dizaino įmonių gamina prabangius pirsingus, papuoštus brangakmeniais, tokiais kaip auksas, sidabras ar deimantai, kurie ypač populiariai naudojami vestuvėse papildant regioninius drabužius.

Pirsingų gamybai naudojami tokie metalai kaip 750 karatų auksas, platina, niobis, politetrafluoretilenas (PTFE) arba „medicininis plienas“. Kitų metalų dėl alergijos pavojus naudoti nerekomenduojama.

Yra įvairių tipų pirsingų darymo įrankių. Labai svarbu, kad šie įrankiai būtų kruopščiai dezinfekuojami. Notto vietos visi pirsingų įrankiai yra dezinfekuojami naudojant aukšto slėgio dezinfekcijos prietaisus, vadinamus autoklavais. Nepakankamai dezinfekuoti įrankiai gali sukelti uždegimus. Pradūrus pirsingą, jį reikėtų nešioti kelias savaites be išėmimo, kitaip gali padidėti uždegimo rizika.

Prieš pradedant daryti pirsingą, rekomenduojama vengti alkoholio, narkotikų ar kofeino, nes šios medžiagos gali paveikti kraujo krešėjimą.

Piercing Pavadinimai: Kuris Piercingas Kur Įdedamas?

Piercingo modeliai pavadinti pagal naudojimo vietą, ir renkantis, kuris piercingo modelis bus naudojamas, turėtų būti atsižvelgiama į asmenines nuostatas ir įpročius. Huubay siūlo platų aukštos kokybės ir sveikatai nekenksmingų medžiagų pagamintų piercingų asortimentą; išnagrinėjus juos, galite rasti stiliui ir pomėgiams atitinkančius modelius. Dėl sveikatai nekenksmingų medžiagų naudojimo, pradūrimo vieta gali greitai ir sveikai užgyti.

Ausis Piercingas

Nosis Piercingas 

Skruostas Piercingas

Lūpa Piercingas 

Liežuvio Piercingas

Burna Piercingas

Pilvas Piercingas 

Pakaušis Piercingas

Kaklas Piercingas 

Madison Piercingas

Kūno Piercingai

Intymūs (Slapti) Piercingai

Intymūs piercingai yra genitalijų ir jų aplinkos piercingai, kurie dedami tiek moterims, tiek vyrams.

Vyrams skirti intymūs piercingai

Moterys skirti intymūs piercingai

Piercingo Įdėjimo Prieš Sudėtis

Svarbu, kad sprendimą dėti piercingą žmogus priimtų savo valia. Tiems, kurie yra tikri norintys piercingo, svarbu suvokti, kad reikės rūpintis jo priežiūra ir švara. Nepaisant to, gali kilti rimtų sveikatos problemų. Ypač jautriai odai ar lėtai gyjančioms žaizdoms turintys asmenys turėtų atidžiai įvertinti sprendimą.

Po sprendimo įsidėti piercingą, svarbu nuspręsti, kur jis bus įdedamas ir kokio stiliaus jis bus. Jei vartojate kraują skystinančius vaistus, juos reikėtų nutraukti prieš įdėjimo dieną.

Piercingo Priežiūra

Po piercingo įdėjimo būtina rūpintis, kad nekiltų infekcija. Netinkama priežiūra gali sukelti infekcijas ir skausmą, taip pat gali atsirasti nepageidaujamų žaizdų.

Po piercingo dėvėtojas turėtų laikytis specialisto nurodymų dėl maudymosi. Būtina maudytis tik su apsauga, kad vanduo nepatektų į pradurtą vietą. Ankstyvas sąlytis su vandeniu gali sukelti infekciją ir sumažinti komfortą.

Po maudymosi pradurta vieta turėtų būti nedelsiant išdžiovinta, kad neliktų drėgmės. Taip pat, po maudymosi reikėtų tepti specialisto rekomenduotą tepalą.

Piercingo valymui pageidautina naudoti medvilninius tamponus. Alkoholio turinčios priemonės neturėtų būti naudojamos. Įdėtas papuošalas turėtų būti nešiojamas nuo 3 iki 4 mėnesių, priklausomai nuo gyjimo proceso.

Jei pradurtoje vietoje atsiranda didėjantis skausmas, patinimas, paraudimas, kraujavimas ar geltona išskyra, nedelsiant reikėtų kreiptis į gydytoją arba sveikatos priežiūros įstaigą.

Kaip Pašalinti Piercingą?

Ilgesnį laiką nešiojant piercingą ir norint jį pašalinti, svarbu būti atsargiems. Nors pašalinimas paprastas, prieš pradedant būtina kruopščiai nusiplauti rankas, galima dezinfekuoti kolonėliu ar dezinfekantu.

Norint pašalinti piercingą, sukama antgalio kamuoliukas. Priklausomai nuo piercingo vietos, kamuoliukas gali būti sukamas į dešinę arba kairę, tačiau dažniausiai sukinėjama pagal laikrodžio rodyklę. Pašalinant piercingą, staigūs judesiai gali sukelti vietos dirginimą, plyšimą ar žaizdas. Pašalinus piercingą, būtina tepti žaizdą tepalu ir užtikrinti, kad būtų tinkamai prižiūrima.

Kaip Pasirinkti Piercingą?

Renkantis piercingą, svarbu atsižvelgti į kelis svarbius aspektus. Pirmiausia, piercingas turėtų atitikti įdėjimo vietos anatomines ypatybes, tai užtikrins patogumą nešiojant.

Be to, svarbu įvertinti papuošalo savybes. Rekomenduojama rinktis aukštos kokybės ir sveikatai nekenksmingus medžiagų modelius. Taip net jautrios ar alergiškos odos savininkai galės nešioti piercingą be diskomforto. Alergiški ar jautrūs asmenys turėtų vengti niklio ir plieno, pasirinkdami vietoje jų sunkiuosius metalus, tokie kaip sidabras, auksas ar titanas.